Nejprodávanějším pick-upem v Evropě je Ranger

ford_ranger

ford_rangerFord Ranger se stal nejúspěšnějším vozem své kategorie v Evropě. Stejná situace je v Česku. Částečně mu pomohla nedávná modernizace, ale i před ní měl svým způsobem unikátní vlastnosti. Je to jediný pick-up, který dosáhl plného počtu pěti hvězdiček v nárazových testech nezávislé společnosti Euro NCAP a jeho nabídka asistenčních systémů je taktéž unikátní.

Od letošního ledna do listopadu prodal Ford 25 500 Rangerů, což je o 32 procent více než ve stejném loňském období. Podíl tohoto pick-upu na dvaceti tradičních evropských trzích vzrostl z 11,7 procent z konce roku 2011, kdy se představila současná generace, na současných 23,5 procenta. Ranger je tak nejprodávanějším pick-upem své třídy, který překonal i japonskou legendu Toyota Hilux. V Česku se jej od ledna do konce listopadu prodalo 457 kusů, zhruba dvojnásobný počet než konkurentů.

Není divu, značka Ford má s výrobou pick-upů dlouhodobé zkušenosti. Její americký model F-150 je již 32 let nejprodávanějším automobilem ve Spojených státech.

Evropský Ranger byl letos modernizován. Kromě pozměněného designu dostal nové úspornější motory a vyspělé asistenční systémy. Nový pick-up může mít systém udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat i rozpoznávání dopravních značek.

Čtěte také:

Euro NCAP: dobré výsledky i požár po nárazu

PRVNÍ JÍZDA: Nissan NP300 Navara – práce všeho druhu

Nová Kia Optima – manažerům šitá na míru