Škoda ukázala předobraz svého velkého SUV

skoda_visionS

skoda_visionSDomácí značka potvrdila, že rozšíří svoji nabídku o další vůz kategorie SUV, který bude větší než model Yeti. Chystané auto má nabídnout tři řady sedaček v šestimístném interiéru a spoustu prostoru. S dalšími informacemi je škodovka jako obvykle tajemná, ale leccos lze odvodit z první zprávy…

Koncepční studie, jejíž první skici automobilka zveřejnila, se bude jmenovat VisionS. Poslední písmeno v názvu konceptu je odkazem na automobilový segment takzvaně sportovně-užitkových vozů SUV, kam se chystaná novinka zařadí. Sériový vůz by mohl dostat jméno Kodiaq.

Novinka bude dlouhá 4,7 metru, široká 191 centimetrů a 168 cm vysoká. Délkou překoná zatím jediné SUV značky, model Yeti, o zhruba půlmetr, ale bude širší a nepatrně nižší. Velikostí se tedy přiblíží vozům jako je například Volkswagen Touareg.

O technice zatím nebylo oznámeno nic oficiálního, první informace se soustředily spíše na design konceptu. Nová škodovka převezme rysy známé z aktuální generace modelu Superb, včetně předních svítilen odkazujících na český křišťál. Technicky bude mít novinka mnoho společného s novou generací vozu Volkswagen Tiguan, který se bude v USA prodávat jako sedmimístný. Předobraz nového modelu se představí jako koncepční studie počátkem března na autosalonu ve švýcarské Ženevě.

Čtěte také:

Škoda Auto vyrobila 18 milionů aut

V Česku se vyrobil rekordní počet nových vozů

Škoda potichu zdražila své nejprodávanější modely

{gallery}stories/automobil_ve_firme/skoda_visionS{/gallery}