Nové SUV značky Seat se bude vyrábět v Kvasinách

seat_ateca

seat_atecaŠpanělská značka Seat představila svůj historicky první model kategorie SUV, který se bude jmenovat Ateca a vyrábět v moravských Kvasinách vedle domácího vozu Škoda Yeti. S délkou 4,36 metru půjde o zástupce kompaktnějších zástupců této kategorie, v podstatě příbuzného vozu Volkswagen Tiguan. A také přímého rivala modelu Yeti…

Ateca by měla ve své kategorii SUV lákat výhodným poměrem hodnoty vůči ceně. Budou jí pohánět výhradně přeplňované benzínové motory TSI a turbodiesely TDI o výkonech od 85 do 140 kW s udávanou spotřebou od 4,3 do 5,0 litru na 100 kilometrů. Pohon všech kol, využívající poslední generaci mezinápravové spojky Haldex, bude dostupný za příplatek. Podle seatu by měla jeho novinka svými jízdními schopnostmi uspokojit i náročné řidiče.

K tomu ateca nabídne nejmodernější asistenční systémy jako je například automatické brždění před hrozící kolizí, které se spustí, pokud řidič nezareaguje na blížící se riziko nehody. Možná největší zajímavostí této novinky je fakt, že se nové auto španělské značky bude nakonec vyrábět v Česku. Konkrétně v Kvasinách, odkud nyní vyjíždějí škodovky yeti, kterým bude novinka Seat Ateca konkurovat. Na český trh dorazí nové SUV značky Seat v druhé polovině roku.

Čtěte také:

Dlouhodobý test: Seat Leon 1,4 TGI-život s plynem

Seat otevřel největší showroom v Česku

Porsche ČR překonalo všechny své rekordy

{gallery}stories/automobil_ve_firme/seat_ateca{/gallery}