První krok k „nesmrtelným“ autům

volvo_S90_V90_predstaveni

volvo_S90_V90_predstaveniUmí identifikovat nejen člověka, ale i vysokou zvěř, koně, krávu či dokonce klokana (a samozřejmě před nimi včas zabrzdit, když řidič nereaguje). Tenhle výběr ze slovníku živočišných druhů je sice trochu povrchní charakteristikou nového sedanu Volvo S90 a kombíku V90, ale poměrně dobře vystihuje snahu švédského výrobce být vždycky maximálně napřed v bezpečnosti vozů.

Automobilka si dokonce vytkla za cíl, že po roce 2020 už v jejích vozech nikdo nezemře. Umí ale i design, jak ukazují obě novinky, které se začátkem května premiérově představily v Praze. Zákazníci si můžou obě novinky už objednat, svezou se s nimi ale nejdříve na podzim.

Pod kapotou budou výhradně čtyřválcové motory s výkony od 110 do 300 kW, chybět nebude ani plug-in hybridní motor. Importér předpokládá, že největší zájem bude o dieselovou verzi s pohonem všech kol D5 Drive-E AWD s výkonem 173 kW a točivým momentem 480 Nm.

Celkový plán tuzemského prodeje pro letošní rok je 39 kusů Volva S90 a 73 vozů modelu V90. Ve výhledu na příští rok 2017 pak značka počítá s tím, že v Česku prodá minimálně stovku modelů S90 a kombi V90 na 150 kusů.

Čtěte také:

Volva S90 a V90 mají své ceny

Přelomové Volvo S90 bude umět jezdit skoro samo

Volvo S90 bude připraveno na všechny nehody

{gallery}stories/automobil_ve_firme/volvo_manes{/gallery}

{gallery}stories/automobil_ve_firme/volvo_v90{/gallery}

{gallery}stories/automobil_ve_firme/volvo_s90{/gallery}