Tesla v ČR uvedla do provozu své první dobíjecí stanice

Šest stojanů Tesla Supercharger je nově k dispozici na devadesátém kilometru dálnice D1 v lokalitě Humpolec-Vystrkov. Majitelé vozů Tesla si zde mohou své elektromobily dobít zcela zdarma, respektive dobíjení mají zahrnuto v ceně svého automobilu.

Ze stanice Humpolec-Vystrkov se tak stává komplexní čerpací místo. Investorem nabíjecíé stanice je společnost E.ON a celý komplex je nejmodernější a největší dobíjecí stanicí v ČR. Kromě nabíjení vozidel Tesla je možné zde dobít i všechny další elektromobily. Vedle šestice nabíjecích míst Tesla Supercharger jsou k dispozici další stojany zahrnující technologie CHAdeMO, Mennekes Typ 2, Combo i běžnou zásuvku. Na místě je možné navíc nabít notebook i mobilní telefon. Úhradu nabíjení je možné provést v rámci předregistrovaného systému EVmapa a nebo pro neregistrované zákazníky kreditní kartou (kontaktníči bezkontaktní). Stojany jsou dostupné 24 hodin, sedm dní v týdnu a nabíjení je bezobslužné.
Z areálu čerpací stanice Benzina ve Vystrkově u Humpolce se tak stává zcela komplexní a strategický bod, a to nejen z pohledu majitelů elektromobilů. Na stejném místě si už nějakou dobu mohou řidiči natankovat také stlačený zemní plyn CNG. Tento bod tak řidičům umožní pohodlné cestování mezi Prahou a Brnem, ale i na spojnici sever-jih České republiky.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/Tesla_Supercharger{/gallery}