Na elektrickou vlnu naskočí i Mercedes

Po Volkswagenu, který chce do roku 2025 uvést na trh až 30 elektrických modelů, věří budoucnosti tohoto druhu aut i Mercedes. Pracuje na nejméně šesti, možná až devíti elektromobilech. Agentuře Reuters to prozradil dobře informovaný zdroj z automobilky.

Rovněž německý Automobilwoche už dříve citoval jiné zdroje koncernu Daimler, podle nichž se v rozmezí let 2018 až 2024 chystá šest elektromobilů. Mercedes tak chce konkurovat Tesle, Audi a BMW, které své nejbližší plány už oficiálně představily. Mercedes tak zatím neučinil, ale zřejmě se tak stane koncem září na autosalonu v Paříži, kde by se měl už minimálně jeden elektrický model s hvězdou ve znaku představit veřejnosti. 
Automobilky se zaměřily na segment elektrických aut nejen kvůli ekologické image. V poslední době se totiž výrobcům baterií daří významně zvyšovat jejich kapacitu a tím pádem i dojezd elektromobilů.
Podle zdroje Reuters prý Mercedes rovněž chystá plug-in hybridní SUV s palivovými vodíkovými články a dojezdem až 50 kilometrů čistě na baterii.