Mini dostane elektrický pohon

BMW_electric

BMW_electricNejen futuristické modely i3 a i8, ale i běžné vozy BMW dostanou čistě elektrickou variantu. Počítá se s ní v řadě 3, X3, X4 a Mini Cooper.

Rodina vozů BMW se v blízké budoucnosti rozroste o další elektromobily. O které modely půjde, je už téměř jasné, otázkou je, v jakém pořadí budou uvedeny na trh. Ryze elektrickou variantu by měla dostat sedmá generace řady 3, označená jako G20, jejíž premiéra se plánuje na rok 2018. Bateriový pohon ale možná nebude uveden hned od začátku, ale s několikaletým zpožděním. Šéf BMW Harald Krüger totiž řekl agentuře Bloomberg, že dříve se počítá s uvedením elektrického modelu X3 – zhruba v roce 2020, a to „po elektrickém Mini“. To by odpovídalo premiéře v roce 2019 či dokonce 2018.
Tato informace přišla jen pár dní poté, co deník Handelsblatt s odvoláním na zdroje blízké Haraldu Krügerovi uvedl, že BMW se rozhodlo pro novou obchodní strategii – uvádět i v běžných modelových řadách čistě elekrický pohon. Jde o reakci na tlak automobilky Tesla, která své elektromobily profiluje jako alternativu k prémiovým vozům značek BMW, Audi, Jaguar či Mercedes.