Jeep Wrangler bude i jako pick-up

Wrangler1

Wrangler1V roce 2018 má přijít na trh nová generace Jeepu Wrangler. Údajně se uvažuje o tom, že by dostal i variantu pick-up.

Jeep intenzivně finišuje s uvedením nové generace modelu Wrangler, představit by se měla v druhé polovině příštího roku. Objeví se zřejmě i jako pick-up, což by u této značky znamenalo návrat k této karosářské variantě po více než 20 letech. Posledním byl v roce 1992 model Comanche.
Automobilka už určitou představu ukázala v podobě konceptu Kaiser Safari. Podle ní by se zdálo, že Wrangler pick-up bude mít verzi double-cab, tato varianta ale není potvrzená. V Evropě by spíše než o užitkový model šlo o efektní vůz pro volný čas.Wrangler2
Nový Wrangler dostane zcela nový ocelový rám s panely karoserie z hliníku kvůli redukci hmotnosti. Základem motorové nabídky bude třílitrový turbodiesel používaný v modelu Grand Cherokee a zcela nová čtyřválcová benzinová pohonná jednotka.  Spojeny budou buď s šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou.
Hlavním konkurentem nového Wrangleru bude Lad Rover Defender, který má přijít na trh rovněž v roce 2018, a to už z nové továrny na Slovensku.

Čtěte také:
Nový Defender bude možná už v roce 2018