Třetina lidí jí za volantem

jidlo volant

jidlo volantTelefonování je bráno jako hlavní věc, která rozptyluje lidi během řízení. Třetina lidí ale přiznává, že za volantem jí a pije.

Nejnovější průzkum britských agentur Brake a Direct Line odhalil, že 27 procent řidičů za volantem pilo nebo jedlo potraviny, které si rozbalili sami, 33 % pak některý spolucestující. Největšími „hříšníky“ jsou lidé ve věku 25-34 let. Konzumaci jídla během jízdy přiznalo více než polovina (55 %), jedna třetina z nich nejméně jednou týdně.
Navíc jedna desetina řidičů přiznala, že je jídlo rozptýlilo natolik, že se jen těsně vyhnuli havárii. Podle studie zvyšuje jídlo a pití za volantem dvojnásobně riziko nehody, zvláště pokud je horké, sypké nebo si ho sami rozbalujete. Reakční doba řidičů se prodlužuje o 44 procent.
Dřívější průzkum britské pojišťovny Admiral zase odhalil, že 24 % řidičů přiznává, že za volantem jí svačinu, 12 % snídani, 9 % v autě obědvá a 6 % uvedlo, že ve voze večeří. Nejčastěji si pochutnávají na čokoládě, následují brambůrky a sendviče. Do první desítky se ale dostala i neobvyklá jídla, jako například těstoviny, instantní polévky, sushi, burritos a někteří dokonce zvládnou během řízení spořádat i humra.