Nový Golf se odhalí už brzy

VWGolf

VWGolfUž za pár týdnů, možná i dnů, se představí facelift sedmé generace Volkswagenu Golf. Co od ní můžeme čekat?

Na autosalonu v Paříži premiéru neslavil, ale zdá se, že Volkswagen nebude s představením nového Golfu čekat až do příštího roku. Zahraniční servery spekulují, že se tak stane začátkem listopadu, Flotila tipuje, že by to mohlo být už příští týden. Kromě určitých změn vzhledu, které ale nebudou nijak významné a odehrají se především v oblasti předních a zadních světel, přinese novinka zřejmě důkaz o nastupující „elektrifikaci“ koncernu VW.
Britské i německé automobilové zdroje se shodují v názoru, že výrobce bude v oblasti pohonu klást důraz na plug-in hybridní verzi GTE kombinující elektromotor s benzinovým agregátem. Jeho výkon by mohl stoupnout až k 218 koním. Tato strategie je cílena zejména na americký trh, ale bude určitě propagována i zákazníkům v Evropě. Podle Autobildu bude inovován i čistě elektrický e-Golf, jehož dojezd by mohl stoupnout až ke 300 kilometrům. Určitých změn ale dostane i nabídka klasických spalovacích motorů, která by mohla vrcholit sportovní verzí, která by si dělala zálusk konkurovat i Mercedesu A45 AMG.
Úprav dozná i naladění podvozku, ve verzi s tlumiči DCC by měl být mnohem citelnější mezi jednotlivými jízdními režimy od Eco po Sport. V interiéru AutoBild očekává hlavní změnu v novém multifunkčním displeji o úhlopříčce 9,5 palce, která by měla umět reagovat na ovládání gesty, podobně jako je to v BMW řady 7.