Nové Volvo XC60 bude už za rok

Volvo_Concept40

Volvo_Concept40Jen co Volvo dokončilo budování řady 90, zaměří svou pozornost opět do kategorie SUV. Chystá hned dvě auta – druhou generaci XC60 a zcela nový model XC40.

Přestože je na trhu už od roku 2008, model XC60 patří stále mezi nejprodávanější vozy značky Volvo. Automobilka si je ale vědoma, že obměna je nutná, a pilně testuje zkušební vozy druhé generace. Je víc než jasné, že designově naváže novinka na většího sourozence XC90, takže dostane novou přední masku s typickými světlomety ve tvaru písmene T, zvané Thorovo kladivo. I interiér s největší pravděpodobností napodobí ten ve větším bratrovi, tedy s velkým centrálním dotykovým displejem.
Vzhledem k aktuálnímu trendu výrazného snižování objemů motorů značky Volvo, se nedají čekat objemnější než dvoulitrové pohonné jednotky. Diesel D5 2,4 litru tak zřejmě v nové generaci nenajdeme. Naopak by se pod kapotou mohl objevit nově vyvíjený hybridní pohon, kde bude s elektromotorem spojen pouze tříválcový benzinový agregát. S ním se počítá i pro menší crossover XC40.
Dá se čekat, že podobně jako v řadě 90 se po modelu XC postupně obnoví celá šedesátková řada Volva, tedy sedan a kombík.

Čtěte také:
Volvo V90 CrossCountry slibuje víc než jen přidané plasty