Volkswagenu hrozí pokuta i v Británii

ukflag

ukflagVláda ve Velké Británii hrozí Volkswagenu právními kroky v souvislosti s aférou s dieselovými motory. Mohlo by tak jít o další zemi, kde německý koncern čelí případné pokutě.

V reakci na šetření zvláštní dopravní komise britská vláda konstatovala, že reakce Volkswagenu na kauzu s ovlivňováním výsledků emisí motorů byly „nedostatečné“, stejně jako snaha o odškodnění majitelů dotčených vozidel, kterým by „nepříjemnosti měly být kompenzovány“. Vláda se sice nechystá stíhat žádné konkrétní zaměstnance Volkswagenu, ale „bude pokračovat ve snaze o odškodnění spotřebitelů ve Velké Británii, aby výrobce nesl za své jednání příslušné následky“.
Volkswagen podle magazínu Autocar reagoval konstatováním, že s finančním odškodněním britských ani dalších evropských majitelů nepočítá, protože všechny úpravy softwaru, případně motorů provede bezplatně, aniž by přitom došlo k omezení výkonu či užitných vlastností. Britská vláda nicméně na odškodnění trvá a chce vést s Volkswagenem na toto téma další jednání.

Volkswagen zatím upravil software jen 10 % aut
Volkswagen popřel možný prodej některých značek