Apple končí s vývojem vlastního auta

icar

icarFirma Apple s největší pravděpodobností nebude pokračovat ve vývoji vlastního auta, ale soustředí se na rozvíjení autonomní technologie, kterou bude nabízet výrobcům vozidel.

Firma sice oficiálně nic neoznámila, ale informaci publikovala agentura Bloomberg, která uvedla, že tisícovka členů vývojového týmu auta Apple byla propuštěna nebo přeřazena na jinou práci. Podobné informace přinesl i americký deník New York Times.
Tzv. iCar vznikal s krycím jménem Titan pod taktovou Steva Zadeskyho, viceprezidenta Applu pro produktový design. Ten přetáhl do svého týmu řadu odborníků z různých automobilek včetně Tesly. Hovořilo se o tom, že první auto s nakousnutým jablkem ve znaku vyjede na silnici už někdy v letech 2019-2020. Apple jednal postupně s různými výrobci o spolupráci, ale nedohodl se ani s BMW, ani s Mercedesem, ani s rakouským výrobcem Magna-Steyr.
Oficiálně ale firma Apple tyto informace nekomentovala, stejně jako svoji údajnou snahu koupit britského výrobce luxusních supersportů a majitele jednoho z týmů Formule 1 McLaren Technology Group.