Jeep připravuje expanzi SUV

Jeep_HP

Jeep_HPRovnou dvě nová SUV intenzivně vyvíjí značka Jeep. Jedno bude menší než úspěšný Renegade, druhé, s třemi řadami sedadel, bude naopak tvořit vrchol nabídky.

Jméno crossoveru s délkou pod čtyři metry zatím není známé, Jeep ho skrývá pod kódovým označením 526. Výzvou pro designéry bude zejména způsob, jak přenést výrazné designové znaky robustních Jeepů do karoserie kompaktního auta. O termínu možného uvedení na trh firma mlčí. „Jsem si ale jist, že tento segment je pro nás perspektivní,“ řekl Autocaru šéf značky Jeep Mike Manley.
Možná ještě větší naději na úspěch má plánovaný vrcholný model značky, postavený nad současným Grand Cherokee. Ten by měl mít tři řady sedadel a jméno Grand Wagoneer. Automobilka o něm uvažuje už pět let a nyní dostává tento plán konkrétní obrysy. Postavit by se měl takovým konkurentům, jako je Range Rover nebo Chevrolet Suburban. Nahrává tomu fakt, že zákazníci Jeepu jsou ochotni připlatit a preferují vyšší a dražší stupně výbav, takže by měli být ochotni vydat peníze i za dražší auto než Grand Cherokee.