DS se chystá konkurovat Audi Q5

DS

DSDS, odnož francouzského Citroënu, která se nyní profiluje už jako samostatná značka, má ambiciózní plány rozvoje a chystá hned dvě prémiová SUV.

První by mělo mít premiéru už na březnovém autosalonu v Ženevě. AutoExpressu to nepřímo potvrdil Maxime Picat, evropský ředitel koncernu PSA: „Ano, to je skutečně možné. Přijde brzy. A poté se budeme snažit držet tempo uvádět na trh za každou značku jeden nový vůz ročně.“
AutoExpress odhaduje, že první SUV bude konkurentem modelům jako Audi Q5. Jeho vzhled by mohl vycházet z konceptu Wild Rubis, představeného na autosalonu v Šanghaji v roce 2013 (na obrázku). Další crossover bude menší, postavený na bázi nového DS3 a přijde na trh v roce 2018.
Picat také AutoExpressu potvrdil, že PSA začne od roku 2019 uvádět na trh novou generaci hybridních a čistě elektrických pohonů, přičemž značka DS bude první, u které se plně elektrické pohonné ústrojí představí. „Plug-in hybrid budeme preferovat u vyšších segmentů, elektromobily u těch nižších. Žádný model ale nebude pouze hybridní nebo pouze elektrický, vždycky bude na výběr z více řešení,“ řekl Picat. 

Čtěte také:
Hybridy prý nemají budoucnost
Kodiaq ve verzi coupé půjde do výroby