Alhambra skončí, místo ní přijde dvojče Kodiaqu

Seat_20V20

Seat_20V20Aktuální vlna zájmu o vozy SUV zřejmě u Seatu smete další generaci modelu Alhambra, kterou nahradí další SUV, větší než současná Ateca.

Seat už oznámil, že na druhou polovinu roku chystá malý crossover s názvem Arona. Vůz velikostí konkurující Nissanu Juke nebo Renault Capture by mohl mít dvojče i u značky Škoda, která uvažuje o výrobě podobného crossoveru na podvozku Fabie. Ale naopak český Kodiaq by měl posloužit jako základ velkého sedmimístného SUV značky Seat. Podle AutoExpressu prý tohle auto v modelové řadě úplně nahradí dnešní MPV Alhambra. Dvojče Volkswagenu Sharan je na trhu už šest let, s malým faceliftem v roce 2015.
Designově by novinka mohla vycházet z konceptu 20V20 (na obrázku) a přijít na trh v roce 2018. Šéf značky Seat Alejandro Mesonero řekl AutoExpressu, že auto bude trochu menší než Kodiaq, ale nabídne také sedm sedadel v interiéru. „SUV dnes chtějí všichni,“ konstatoval Mesonero.Seat_20V20_2
Podobně postupuje třeba i Peugeot, který MPV  5008 letos nahradil stejnojmenným SUV. I v koncernu VW přibude v nejbližších letech několik podobných aut. Volkswagen chystá model pracovně zvaný Tiguan XL a úplně nový Atlas, určený pro americký trh.