Mercedes chystá na příští rok novou třídu G

Mercedes_G

Mercedes_GPříští rok na podzim by se měla na autosalonu ve Frankfurtu představit nová generace legendárního Mercedesu třídy G.

Ikonický vzhled prý zůstane zachován, zvětší se ale vnitřní prostor a auto dostane nové motory. Vzorem by mohl být koncept Ener-G-Force z roku 2012 (na fotografii). Ostré hrany a téměř rovné čelní sklo ale nezmizí. Podle britského Autocaru by se především měla kvůli lepší stabilitě zvětšit šířka vozidla zhruba o 100 milimetrů na hodnotu kolem 1860 mm, čímž vznikne prostor na širší a pohodlnější sedadla. Nové bude i víceprvkové zavěšení předních kol.
Použitím nových materiálů, především hliníku, by také měla klesnout hmotnost vozu, a to až o 300 kilogramů. Například model G350 váží nyní 2 570 kg. Pod kapotou budou dva nové šestiválce, spojené s devítistupňovou automatickou převodovkou. Chystá se i verze AMG s čtyřlitrovým osmiválcem s dvěma turbodmychadly.
„S naším dědictvím musíme nakládat opatrně,“ řekl Autocaru Andreas Zygan, který má v Mercedesu na starosti modely SUV. „Nabízíme něco opravdu speciálního. Loni, už 34. rok existence, se prodalo nejvíc kusů tohoto modelu v historii. To je neuvěřitelné.“