Alfa Stelvio vyzve Porsche Macan

Alfa_Stelvio

Alfa_StelvioPrvní SUV Alfy Romeo je Giulia na vysokém podvozku. Premiéra je sice až dnes večer, my ale přinášíme první fotky už teď.

Alfa svou horkou novinku představuje dnes večer na autosalonu v Los Angeles. Jak asi každý čekal, designově jde o nafouklejšího sourozence, sedanu Giulia. Krásné auto na sebe určitě bude na ulici strhávat pozornost a má ambice se pustit do boje s prémiovou konkurencí, třeba i s Porsche Macan. Bude otázkou, zda na to bude stačit kvalitou, pohodlím i nabídkou doplňkové výbavy.
Rozměry patří spíše mezi menší  SUV na trhu: je 4 680 mm dlouhé a 1 650 mm vysoké. Naopak šířka 2 160 mm je lehce nadprůměrná. Vyrábět se bude v italské továrně Cassino.
Alfa_Stelvio2O pohon výhradně všech kol se budou starat nejspíš stejné celohliníkové motory jako v Giulii. Tedy čtyřválcové turbodiesely 2,2 litru o výkonech 100, 110 a 132 kW a benzinové s objemem 2,0 litru a výkony 147 a 206 kW. Vrcholná verze Quadrifoglio bude disponovat šestiválcem o objemu 2,9 litru a o výkonu 375 kW.
Giulia je zadokolka, ale i za normálních okolností bude i systém ve Stelviu posílat 100% síly na zadní nápravu. V případě prokluzu může být poměr rozdělen až na 50:50. Výhradně osmistupňová automatická převodovka má být schopná řadit během 150 milisekund. Volič nabídne čtyři přednastavené jízdní režimy – Dynamic, Natural, Adavanced Efficiency a Race.
První SUV se značkou Alfa by v nejbližších letech mělo dostat ještě další sourozence: Čtěte zde: Alfa chystá devět nových modelů do roku 2021.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/2016_Listopad/Alfa_Stelvio{/gallery}