Řidičem bez tankování a jízdy do servisu

Volvo_asisten

Volvo_asistenNikdy nebudete muset zastavit na čerpací stanici, jezdit do myčky ani vozit svůj vůz do servisu – to vše slibuje nově představená služba osobního asistenta znaky Volvo.

 

 

Ráno zaparkujete auto před místem, kde pracujete, a odpoledne nasednete do opraveného, čistého a natankovaného vozu. Asistent automobilky Volvo to vyřeší za vás. Služba bude v pilotním provozu spuštěna zatím jen v SanFranciscu, a to pro majitele modelů XC90 a S90. Každý, kdo se do projektu zapojí, bude mít k dispozici aplikaci k vyhledání služeb osobního asistentu dostupných v jejich blízkosti a k objednání požadované služby prostřednictvím svého chytrého telefonu. Žádost bude odeslána autorizovanému poskytovateli služeb Volvo, který natankuje vůz, zařídí pravidelnou servisní údržbu nebo zprostředkuje jakoukoli jinou nabízenou službu, o kterou zákazník požádá.
Volvo Cars se nechala inspirovat průzkumem potřeb zákazníků, jejichž dosud nenaplněná přání chce vyplnit. Vyplynulo z něj, že si více než sedmdesát procent zákazníků přeje mít k dispozici službu, která by zajistila natankování nádrže jejich vozu, zatímco 56 procent nechce svůj automobil vozit do servisu a 49 procent by bylo rádo, kdyby v případě potřeby někdo jejich vůz dopravil do požadovaného místa.
Součástí aplikace je funkce určená k vygenerování jednorázového digitálního klíče pro konkrétní polohu a časový interval, který je následně odeslán autorizovanému poskytovateli služeb. Po provedení požadované služby se vůz zamkne a platnost digitálního klíče vyprší. Vůz je možné vrátit na místo, odkud byl převzat, nebo může být na žádost zákazníka odvezen na místo zcela nové.