Faceliftovaný Leon nabídne dva nové motory a lepší výbavu

Seat_Leon_1

Seat_Leon_1Už jsou známa základní cena faceliftovaného Seatu Leon, který se začne prodávat v lednu. V případě pětidveřového modelu 1.2 TSI Reference 63 kW činí 339 900 Kč. To je o 5 000 Kč víc než dosavadní model.

 

 

Modernizace Leonu, který sdílí stejnou platformu a motory s modelem Škoda Octavia, se zaměřila na techniku a design. Estetické úpravy se soustředily na příď vozu s novou, širší maskou chladiče a světlomety s novým vzhledem. Nové jsou rovněž nárazníky vpředu a vzadu, tři barvy a litá kola. V ceníku se navíc objeví i nová nejvyšší výbava XCELLENCE .
Seat_Leon_2Uvnitř byla upravena středová konzola a rozšířila se nabídka čalounění. V nabídce bude i z Atecy převzatý navigační systém s novým 8“ displejem, bezdrátová nabíječka pro chytré telefony nebo bezklíčkový přístupový systém. Podobnost s Atecou je v i nabídce asistenčních systémů, například asistent pro jízdu v dopravní koloně, rozpoznávání dopravních značek nebo asistent dálkových světlometů.
Nabídka vznětových motorů zahrnuje nový čtyřválec 1.6 TDI s výkonem 85 kW/115 a sahá až po motor 2.0 TDI vyladěný na 135 kW. Zážehové motory pokrývají rozsah výkonů od 63 do 132 kW. Nejnovější verzí je tříválec 1.0 TSI s výkonem 85 kW/115 k.