Porsche nechystá menší auta než Macan a Boxster

Porsche_Macan

Porsche_MacanAutomobilka Porsche neplánuje rozšíření své modelové řady směrem dolů. Crossover Macan a Boxster kabriolet tak zůstanou nejmenšími modely v její nabídce.

 

 

„Neexistuje žádný úmysl jít s naší nabídkou níže,“ řekl podle serveru Autonews Europe Detlev von Platen, zodpovědný za celosvětové prodeje značky Porsche. Reagoval tak na spekulace některých médií, že firma pracuje na dalším SUV či crossoveru, který by byl menší a levnější než současný Macan. Ten se začal prodávat v roce 2014 a je nejprodávanějším modelem Porsche v Evropě.
„Jsme výrobcem prémiových sportovních aut a nezískali bychom nic tím, kdybychom v budoucnu začali nabízet levnější modely. Není to o množství, ale o kvalitě,“ řekl Detlev von Platen.
Nabídka Porsche se ale rozšiřovat bude. Pracuje se například na elektrickém sportovním sedanu nebo na nových službách. Mělo by jít například o aplikaci usnadňující parkování, která řidiči Porsche pomůže na velkém parkovišti najít jeho auto, navést ho k němu a zaplatit parkovné.