Co chystá Dacia v roce 2017?

Dacia_82774_global_en

Dacia_82774_global_enJeště celý příští rok bude muset Dacia čekat na nějaké zcela nové auto. Připraveno má ale několik drobných faceliftů a automatickou převodovku pro Duster.

 

 

Dacia poměrně rychle rozšířila svoji modelovou řadu ze tří vozů na šest, teď už ale nějakou dobu čeká na novinky. Jak to vypadá, zcela nového modelu nebo nové generace některého stávajícího se nedočká ani příští rok, teprve v roce 2018 přijde nový Duster. Prodejům to ale nijak nepřekáží, v Evropě letos roste tempem 7,3 % a na některé vozy je čekací doba až šest měsíců. Na rok 2017 jsou zatím připraveny jen drobné facelifty.
Novou masku chladiče, přední světlomety se čtyřmi LED diodami pro denní svícení dostanou modely Logan, Logan MCV, Sandero a Sandero Stepway. Změna se drobně dotkne i interiéru, kde přibylo několik ozdobných lišt a především nový Dacia_82713_global_enčtyřramenný volant. Nový je i startovací klíček. Tlačítka na stahování předních oken se přestěhovala do panelu dveří. Šest stávajících pohonných jednotek zůstane, pouze základní motor 1.2 nahradí litrový benzinový tříválec  SCe 75.
Duster bude poprvé možné koupit i s šestistupňovou automatickou převodovkou EDC pocházejí od Renaultu. Bude to ovšem pouze v kombinaci s dieselem 1.5 dCi a pohonem přední nápravy. V posledním prodejním roce také dostane novou vrcholnou výbavovou verzi Blackshadow.