Volkswagen Atlas se možná bude prodávat i v Evropě

VW_Atlas

VW_AtlasPůvodně bylo největší SUV značky Volkswagen určeno jen pro americký a čínský trh, ale výrobce uvažuje o jeho uvedení i v některých dalších zemích.

 

 

Jak řekl britskému Autocaru Elmar-Marius Licharz, který má ve Volkswagenu na starosti velké modelové řady, rozhodnutí dosud nepadlo, ale firma o něm uvažuje. „Pro většinu regionů je Touareg ten správný vůz, ale existují trhy jako třeba Rusko nebo Střední východ, kde by Atlas mohl být populární. Pro řadu evropských garáží je Atlas moc velký, ale musíme vyhodnotit poptávku, která by po něm na některých trzích mohla být.“ Americký závod Chattanooga, kde se bude Atlas vyrábět, má navíc volné výrobní kapacity.
Pro USA se počítá s přeplňovaným čtyřválcem 2.0 TSI o výkonu 178 kW a šestiválcem VR6 3,6 l o výkonu 206 kW. Licharz nicméně připustil, že pro Evropu by musel nabídku doplnit nějaký diesel, pravděpodobně 2.0 TDI 135 kW.
Atlas je postaven na platformě MQB, na délku měří 5 037 mm, což je třeba o 340 mm více než Škoda Kodiaq a o 241 mm víc než Touareg.