VIDEO: Kris Meeke za volantem užitkového Citroënu Jumpy

Citroën Jumpy je spolu se svými sesterskými modely jednou z nejzajímavějších užitkových novinek letošního roku. Jezdec šampionátu WRC Kris Meeke ukázal, jak se chová malý užitkáč v rukou profesionála.

Denním chlebem je posádce světového šampionátu v rallye soutěžní speciál DS 3 WRC, ale britské zastoupení značky se rozhodlo využít dvojici Kris Meeke-Paul Nagle k výjimečné prezentaci svého modelu, a usadit je za volant vozu, se kterým se na soutěžních tratích asi jen tak nesetkají. Soutěžní posádka se v zábavně pojatém videu snaží upozornit na přednosti modelu Jumpy, který nesena britském trhu označení Dispatch.
Pravdou je, že i nás v nedávném testu zaujaly jízdní vlastnosti této dodávky, byť podobné tempo jsme v rámci redakčního testování nezkoušeli.
Citroën Jumpy je sourozencem modelů Peugeot Expert a Toyota Verso a ve své aktuální generaci nabízí tři délky karoserie, dva rozvory a jednu výšku střechy. Užitečné zatížení se podle zvolené verze pohybuje od 1,0 do 1,4 tuny a objem nákladového prostoru nabídne 4,6 až 6,6 metru krychlového.

Více informací a postřehů o modelu Jumpy naleznete v našem redakčním testu ZDE.

Jak k testu přistupuje dvojice Kris Meeke-Paul Nagle se můžete podívat na přiloženém videu…