Volkswagen by pro USA mohl postavit větší pick-up než Amarok

VW_Amarok

VW_AmarokZaútočit na ikony amerického trhu, tedy velké pick-upy Ford F-150 a Dodge Ram, se chystá Volkswagen. Stávající Amarok na to ale není vhodný, tak možná postaví něco většího.

 

Ročně se v USA prodá okolo 1,5 milionu velkých pick-upů, což je lákadlo pro mnoho výrobců. Jde o vozy s velkou přidanou hodnostou a zajímavým ziskem. Podle serveru AutoExpress o tomto segmentu aktuálně uvažuje i Volkswagen, který se chce otřepat z aféry Dieselgate. Německý výrobce musí pro Ameriku přehodnotit své dosavadní plány i produktové portfolio. Nedávno proto oznámil novinku v podobě velkého SUV Atlas.
Šéf značky v USA Hinrich Woebcken podle AutoExpressu připustil, že velké SUV by mohlo být na pořadu dne: „Jako rostoucí společnost máme různé myšlenky,“ řekl. „Nejsme ale ještě rozhodnuti, nejdříve se chceme usadit v tzv. segmentu B-SUV s naším modelem Atlas a pak uvidíme, kam se posunout dál. Umím si představit, že to bude pick-up, ale Amarok pro to není vhodný. Není to ten správný produkt, má příliš blízko k osobním automobilům a nevychází to ani nákladově.“
Pro velký pick-up s žebřinovým rámem nemá koncern žádnou použitelnou platformu a musel by ji nejprve vyvinout. Konkurent Fordu F-150 se tak na trhu neobjeví v té nejbližší budoucnosti, ale pokud se dobře uchytí Atlas, je právě tohle další segment, kam VW ve střednědobém horizontu s největší pravděpodobností napře své síly.