„Maxi“ Mini už je v Česku – první vozy Countryman míří k zákazníkům

Objednávat šly už od listopadu loňského roku, první vozy nové generace Mini Countryman ale k českým zákazníkům dorazí až za pár dní. Novinka vyrostla tak, že se stala největším modelem Mini v historii.

 

Mini Countryman, přímý konkurent nedávno představeného Audi Q2, narostlo do délky o 20 centimetrů, takže měří 4299 mm. Rozvor byl prodloužen o 7,5 centimetru. Zadní sedadla lze podélně posouvat až o 13 centimetrů. Opěradla zadních sedadel je možné sklápět v poměru 40 : 20 : 40. Objem zavazadlového prostoru 450 litrů je možné navýšit až na 1309 litrů. To znamená nárůst proti předchozímu modelu o 220 litrů.
V rámci volitelné výbavy je nově nabízeno elektrické ovládání pátých dveří. Další výraznou novinkou je možnost zvolit dotykovou obrazovku centrálního systému infotainmetu. 
Při uvedení na trh jsou k dispozici dva zážehové a dva vznětové motory nejnovější generace, všechny využívající technologie MINI TwinPower Turbo. Základní je zážehový tříválec 100 kW, ostatní motory jsou čtyřválcové – zážehový dvoulitr 141 kW a vznětový dvoulitr o výkonech 110 nebo 140 kW. Countryman bude navíc prvním modelem značky, který bude nabízen i jako plug-in hybrid. Jmenuje se MINI Cooper S E Countryman ALL4 a čistě na elektrickou energii ujede až 40 kilometrů. Kombinuje zážehový tříválec 100 kW a elektromotor o výkonu 65 kW.
České ceny začínají na částce na 664 300 Kč.