Ateca FR naznačuje, jak bude vypadat 300koňové SUV

Seat představil model Ateca v nejnovějším výbavovém stupni FR. Naznačuje, jak asi bude vypadat silná 300koňová verze tohoto SUV, jejíž představení se čeká ještě letos.

 

Ateca FR se zvnějšku odlišuje od výbavové verze Xcellence černými podélnými střešními nosiči a ozdobnými lištami oken. Maska chladiče má leskle černou mřížkou, jakož i nový nárazník FR, jehož spodní část má stejnou barvu jako karoserie. Jiné jsou i mlhové světlomety. FR se kromě toho odlišuje při pohledu z profilu 19“ koly s pneumatikami 245/40 R 19 a také podběhy kol a bočními prahy v barvě karoserie, které jsou doplněny hliníkovými ozdobnými lištami. Zadní okno je rámováno černými aerodynamickými prvky po stranách a střešním spoilerem, který má barvu karoserie. Specifický je i zadní nárazník v barvě karoserie. Nové prvky jsou i v interiéru, jako například sportovní sedadla čalouněná materiálem Alcantara a hliníkové pedály. Ateca FR bude nabízena se zážehovými a vznětovými motory EU6 o výkonu od 150 do 190 koní.
Ještě do konce roku se ale očekává ryze sportovní verze s tradičním názvem Cupra. Ta by mohla dostat dvoulitrový zážehový motor z modelu Leon Cupra, vyladěný až na 300 koní. To dává naději i na to, že bychom se mohli v budoucnu dočkat i sportovního SUV od Škodovky. Kandidátem je Kodiaq RS, který by mohl dostat pod kapotu dvakrát přeplňovaný vznětový čtyřválec 2.0 BiTDI 176 kW.