Policejní supersport boural, řidič zkolaboval

Hybridní supersport BMW i8, který má česká policie zapůjčený od importéra značky BMW, měl nehodu. Řidiče prý přepadla náhlá zdravotní indispozice a s vozem sjel mimo silnici.

 

Nehoda se stala v noci na úterý na Brněnsku. Řidič je zraněný vážně, jeho spolujezdec lehce. „Podle zjištěných prvotních informací policista v důsledku náhlého vážného zdravotního stavu přestal ovládat vozidlo,“ sdělila serveru Idnes policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Auto přitom vjelo do potoka.
Zatím není jasné, jak vážné je poškození vozidla. To je každopádně pojištěné a případná oprava tak bude hrazena z pojistky. Přesný rozsah škoda ale zatím nezná ani český importér BMW.
BMW i8 v hodnotě čtyř milionů korun využívala Policie ČR od 10. května letošního roku v rámci širší spolupráce s BMW. Společný projekt je navržen jako zápůjčka tohoto plug-in hybridního sportovního vozu na dobu šesti měsíců nebo do ujetí 20 000 kilometrů (podle toho, co nastane dříve).
BMW i8 váží jen 1485 kg, díky tomu je schopen z klidu na 100 km/h zrychlit během pouhých 4,4 sekundy. V kombinovaném evropském cyklu měření spotřeby přitom vykazuje 2,1 l/100 km, což odpovídá produkci 49 gramů CO2 na ujetý kilometr.