Pošťáci se domluvili s Fordem

Významný krok v rozvoji elektromobility učinila Deutsche Post a automobilka Ford. Společně budou vyrábět rozvážkové automobily s elektrickým pohonem.

Deutsche Post se v segmentu menších dodávek již zapsala bezemisním modelem StreetScooter. Nyní se obě strany rozhodly spolupracovat na ještě větším automobilu. Jeho technický základ bude vcelku logicky tvořit šasi Fordu Transit. Vůz bude opatřen elektrickým pohonem a speciální karoserií zkonstruovanou dle specifikací Deutsche Post a DHL Paket.
Zahájení výroby je naplánováno už na červenec tohoto roku. Do konce roku 2018 pak vstoupí do rozvážkových služeb Deutsche Post DHL Group nejméně 2 500 vozů tohoto typu. Společný projekt se tedy stane největším výrobcem elektrických dodávek střední velikosti v Evropě. „Považuji toto partnerství za další důležitou vzpruhu pro elektromobilitu v Německu,“ řekl Jürgen Gerdes, člen představenstva Deutsche Post AG. „Elektromobilita a inovativní dopravní řešení pro městské oblasti jsou pro nás v současné době, kdy se transformujeme tak, abychom obstáli před výzvami budoucnosti, stěžejní,“ dodává Steven Armstrong, viceprezident Ford Motor Company a prezident pro Evropu, Střední Východ a Afriku.
Vedle vybudování nové montážní linky se také významně rozšíří výroba modelů StreetScooter. Celkem by jich na několika místech na západě Německa mělo vznikat 20 000 ročně. Deutsche Post aktuálně využívá již 2 500 těchto vozů a zájem postupně projevují i další odběratelé.