Obývák na kolech nyní nabízí i Opel

Vivaro je nejprodávanějším užitkovým vozem značky Opel. Výrobce nyní rozšiřuje nabídku o osobní verze Vivaro Tourer a Vivaro Combi+.

 

Opel Vivaro Tourer má díky variabilitě svého interiéru perfektní předpoklady pro využití v roli mobilní kanceláře a komfortního „obýváku“ na kolech. Ve druhé řadě jsou instalována tři samostatná sedadla s loketními opěrkami u vnější strany. Sedadla jsou standardně usazena do systému kolejniček. Pro usnadnění přístupu k sedadlům ve třetí řadě (která je rovněž uložena do kolejniček), lze krajní sedadla druhé řady sklopit dopředu pomocí systému Easy Entry.
Sedadla ve druhé řadě lze otočit o 180 stupňů. Na přání se dodávají sedadla otočná o 360 stupňů v koženém čalounění a s vyklápěcím stolkem. Do dvojice zásuvek USB lze zapojit přenosné počítače a podobná zařízení, zásuvka 220 V slouží pro pohon či napájení zařízení o příkonu do 300 W.
Jestliže Opel Vivaro Combi se profiluje především jako praktický minibus pro přepravu až devíti osob, nová verze Combi+ je komfortním osobním a rodinným minibusem. Dvojice spolujezdců vpředu má pohodlná dobře tvarovaná sedadla, zadní lavice mají standardně loketní opěrky. Pokud je třeba vytvořit mimořádně velký prostor pro zavazadla, lze sedadla ve druhé i třetí řadě snadno vyjmout z vozu ven. Opel Vivaro Combi+ lze objednat s posuvnými dveřmi na obou stranách karoserie, což usnadňuje vystupování a nastupování. Manuální klimatizace pro prostor řidiče i zadních sedadel zaručuje konstantní teplotu v celém interiéru.