Česká policie nakoupila Land Rovery. Cíl: Makedonie a Srbsko

Policie České republiky zakoupila dvacítku vozů Land Rover Discovery Td6 ve speciální úpravě. Určeny jsou pro zahraniční mise.

 

Automobily v zelené khaki barvě ale na českých silnicích jen tak nepotkáte. „Primárně jsou vozidla určena na zahraniční mise a ochranu hranic,“ řekla Flotile tisková mluvčí Policie ČR Eva Kropáčová. První desítka Land Roverů vyrazila na svoji první misi začátkem ledna, a to do Makedonie a Srbska. Druhá polovina ji následovala o něco později s dalším kontingentem. Kromě Land Roverů používá policie pro zahraniční mise ještě vozy Hyundai ix35 a Volkswagen Transporter.
Česká policie vypsala tendr na nová auta v samém závěru roku 2016 s termínem dodání do konce roku 2017. Požadovala vozy do těžkého terénu s pohonem 4×4 se zárukou na 3 roky a 100 000 kilometrů, naftové motory o výkonu nejméně 130 kW s minimálně šestistupňovým automatem.
Dvě desítky vozů do těžkého terénu přišly policii na téměř 31 milionů korun včetně DPH. Kromě Land Roveru se tendru zúčastnila ještě značka Toyota. Dodavatelem aut byly společnosti Dajbych, úpravy provedla společnost Jíša z Prahy.