Dacia roste, chystají se nějaké nové modely?

Rok 2017 byl pro značky Renault a Dacia rekordní, jak v Evropě, tak v České republice. Renault měl na tuzemském trhu podíl 4,60 %, což bylo nejvíc od roku 2012, podíl Dacie je dokonce ještě větší – 5,30 %.

 

Renault a Dacia prodaly dohromady v České republice 28 655 vozů, o 13 % víc než o rok dřív a společně jsou číslem 3 na českém trhu. Rostou tak třikrát rychleji než trh, který si loni připsal 4 procenta. Kromě toho, ale český importér obou značek prodal náhradní díly za rekordních 739,9 milionů korun, což je o 11,3 % víc než v roce 2016.

Čtěte také: Pošťáci usednou do Dacií Dokker

Dacia má nyní 7 modelů, je to konečný stav nebo můžeme čekat ještě nějaké další rozšiřování? Třeba větší užitkový vůz nebo dvě SUV místo jednoho? „Nemáme žádné oficiální informace, že by se měla modelová paleta rozšiřovat,“ řekl Flotile šéf českého zastoupení Zdeněk Grunt. „Můžeme si říct, že by bylo hezké mít v každém podsegmentu model Dacia s nějakou „smart“ nabídkou. Ale to nejde, nemůžeme vytvořit třeba superlevný kabriolet. Je pravda, že třeba velké užitkové vozidlo by bylo zajímavé, ale Renault má modely Master a Trafic a je otázka, jestli by šly výrobní náklady stlačit tak nízko, aby se výroba vyplatila. Občas se mluvilo o tom, že Duster bude sedmimístný, ale momentálně není oficiálně nic takového potvrzeno.“