Pařížský autosalon v ohrožení. Nezúčastní se ani Volkswagen

autosalon, ženeva, výstava

Ačkoli prodeje aut trhají rekordy, nad tradičními velkými automobilovými přehlídkami se stahují mračna. Konkrétně podzimní autosalon v Paříži přišel o další značku – Volkswagen.

 

Zatímco na jarním autosalonu v Ženevě chyběl z velkých značek v podstatě jen Opel, seznam automobilek, které nepředstaví své novinky na podzim v Paříži, se rozrůstá. Po Opelu, Fordu, Volvu, Mazdě, Nissanu, Infiniti, Mitsubishi a Subaru odřekl svoji účast i Volkswagen. Zatím jako značka, nikoli jako koncern, přestože se údajně uvažuje o tom, že své stánky ve Francii nebude mít ani Bentley a Bugatti.
„Značka Volkswagen neustále vyhodnocuje svou účast na mezinárodních autosalonech,“ uvedla pro média automobilka. Místo vlastního stánku možná Volkswagen mohl v hlavním městě Francie v době konání autosalonu podniknout nějaké vlastní aktivity, například testovací jízdy nebo vlastní event. „Děje se tak částečně kvůli snížení nákladů, částečně to však odráží širší trend v sektoru,“ uvedla k záležitosti agentura Reuters.
Další značky koncernu VW – Seat, Audi a Škoda – by se ale autosalonu zúčastnit měly. Ačkoli Škoda oficiální vyjádření nevydala, zdroje z automobilky Flotile potvrdily, že česká značka se podzimního autosalonu v Paříži zúčastní. Novou generaci Rapidu nebo nové SUV zde ale automobilka nejspíš nepředstaví, hlavní novinkou tak nejspíš bude upravená Octavia G-TEC s rozšířeným dojezdem na zemní plyn.
Martin Šidlák