Peugeot 508 SW: Nový konkurent Superbu Combi se představuje

Jen pár měsíců po představení krátké verze ukázal Peugeot kombík své vlajkové lodi 508. Premiéru bude mít v září na autosalonu v Paříži, do prodeje se dostane v lednu 2019.

 

Konkurent Opelu Insignia Grand Tourer nebo Škody Superb Combi sází stejně jako fastback především na povedený design.  Oproti předchozí generaci je auto o šest centimetrů nižší (1,42 m) a také o pět centimetrů kratší (4,78 m). Stejně jako fastback má i kombík překvapivě elegantní bezrámové dveře.
Se Superbem ovšem Peugeot 508 SW nemůže soupeřit ve velikosti zavazadlového prostoru – ten se oproti předchozí generaci zmenšil o 30 litrů na současných 530 litrů. Je ale pravidelný a má velmi nízkou nakládací hranu (63,5 cm od země). Zadní sedadla zvaná Magic Flat se stiskem spínače automaticky složí a vytvoří rovnou plochu – maximální objem kufru tak naroste na 1780 litrů, což už se vyrovná Volkswagenu Passat kombi.
Ze začátku budou k dispozici dva benzinové motory PureTech s výkonem 178 nebo 222 koní a tři dieselové agregáty 1,5 a 2,0 BlueHDi s výkonem od 127 do 178 koní. První vznětový motor má šestistupňovou manuální převodovku, zatímco ostatní jsou spojeny s osmirychlostním automatem. Příští rok se paleta pohonů rozšíří ještě o plug-in hybrid.