Škoda ukázala novou studii. Půjde o nástupce modelu Rapid?

Škoda ukáže na autosalonu v Paříži studii VISION RS. Má jít o výhled na nový kompaktní vůz značky a současně na další evoluční krok designu sportovně laděných vozů ŠKODA s přívlastkem RS. Sériová podoba konceptu by pak měla do modelové řady patřit mezi Fabii a Octavii. Nejspíš se tak tedy díváme na nástupce modelu Rapid.

 

Automobilka na konceptu upozorňuje především na příď s originálně tvarovanými nízkými světlomety a sportovně střiženou záď s dominantním difuzorem a aerodynamicky optimalizovaným střešním spoilerem. VISION RS  je 4356 mm dlouhá, 1810 mm široká a jen 1431 mm vysoká. Rozvor náprav měří 2650 mm.
Spekuluje se o tom, že dnešní Rapid, vyráběný jako sedan a spaceback, dostane nástupce spíš v podobě spacebacku a malého SUV, což by mělo přivést víc zákazníků. Jasno zatím oficiálně není ani o jménu – ve hře jsou Rapid, Spaceback, ale prý i návrat ke jménu Felicia.
Písmena RS, poprvé použitá v roce 1974 u soutěžních speciálů 180 RS a 200 RS, celosvětově proslavily úspěšné modely 130 RS. Od roku 2000 je Škoda používá pro označování sportovně laděných vrcholných modelů.