Kia jde ve stopách Mercedesu a také nabídne Shooting Brake

Kia ProCeed už nebude třídveřové kupé, ale designové kombi! Automobilka odhalila sériovou podobu svého vozu „shooting brake“.

 

Byť cílí na jinou skupinu zákazníků, odhodlala se Kia k podobně odvážnému kroku jako Mercedes, a rozhodla se nabídnout netypickou karosářskou variantu svého modelu Ceed. Ta spojuje podmanivý design s prostorností a všestranností kombi v pětidveřové karoserii shooting brake.
ProCeed je vozem představujícím vše, co znamená značka Kia. Jeho nádherná karoserie shooting brake nabízí bezkonkurenční kombinaci designu, prostornosti i všestrannosti, a představuje tak jedinečnou nabídku v segmentu středně velkých rodinných vozů. ProCeed coby vůz zkonstruovaný na evropských silnicích pro evropské motoristy bude radost řídit. Jako vůz produkovaný v Evropě dle nejpřísnějších výrobních norem rovněž nabídne majitelům jistotu v podobě jedinečné sedmileté záruky Kia,“ řekl Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe.
Nový ProCeed, jehož název je odvozen od druhé generace třídveřového kupé Kia pro_cee’d, byl navržen, vyvinut a zkonstruován v Evropě. ProCeed, výsledek práce evropských návrhářů a vývojového centra R&D Kia v německém Frankfurtu, se bude vyrábět v žilinském závodu Kia. Na Slovensku bude sjíždět z výrobních linek po boku modelu Kia Ceed, Ceed Sportswagon.
Nejsportovnější karosářská verze řady Ceed – ProCeed se bude nabízet výhradně v provedení GT Line nebo jako vysoce výkonný model GT.
Výroba modelu ProCeed s karoserií shooting brake se spustí v listopadu 2018 a v prvním čtvrtletí roku 2019 se vůz začne prodávat výhradně na evropském trhu. Na model se bude vztahovat tradiční příslib kvality Kia v podobě jedinečné sedmileté záruky Kia (s omezením na 150 tis. km) již ve standardu.