Už i Bugatti plánuje SUV

Bugatti momentálně nabízí pouze dva modely, Chiron a Divo, přičemž Divo technicky vychází z Chironu. Automobilka ale plánuje další modelové řady včetně SUV.

 

Nový šéf značky Stephan Winkelmann se podle informace britského Autocaru snaží prosadit výrobu dalšího modelu. Upřednostňuje přitom SUV namísto původně uvažovaného čtyřdveřového kupé. Winkelmann, který nastoupil do čela značky v lednu a předtím působil u Lamborghini a Audi Sport, dokázala dostat model Divo do výroby během osmi měsíců. Produkce vozu v hodnotě pět milionů eur byla okamžitě vyprodaná. Autocaru při jeho oficiálním představení řekl, že značka je připravena dělat „víc než jeden model“.
Na otázku, zda to bude spíše sedan či kupé nebo SUV, Winkelmann odpověděl: „Podíváme se na všechny karosářské varianty a zájem zákazníků. Neinvestovali bychom peníze do ničeho, co by se nám nevrátilo.“
SUV je logickou volbou. Winkelmann byl u Lamborghini během vývoje SUV Urus. Ferrari nabídne své první SUV příští rok, přičemž další luxusní značky Bentley a Rolls-Royce už takové modely v nabídce mají.