Kodiaq GT oficiálně – Zůstane v Číně?

1

Záhy po představení prvních skic Škodovka odhalila finální podobu svého nového SUV-coupé Kodiaq GT. O pohon se bude starat dvojice silných benzinových motorů. Smutnou zprávou ale je, že Kodiaq GT zůstává aktálně pouze na čínském trhu. Mohl by dorazit i do Evropy?

Jak jsme psali nedávno v samostatném článku při příležitosti odhalení prvních skic této očekávané novinky, Kodiaq GT má za úkol se na čínském trhu v rámci palety české značky ujmout role vlajkové lodi a nositele image. To se mu bezesporu daří už teď, jakkoliv je pro nás k dispozici zatím pouze skrz obrazovku a poskytnuté obrázky. Svou oficiální premiéru v Číně bude mít nový model na autosalonu Guangzhou MotorShow, který se bude konat od 16. do 25. listopadu.

Už zde bude možné pozorovat nové linie zadní části s pozvolně klesající linií střechy, ale lehce upravena byla i maska chladiče s chromovanými zdvojenými lamelami a jinak je tvarován i přední nárazník. Výrazné lemy blatníků a propracované prahy v barvě vozu s matně černými elementy dodávají tomuto SUV ve verzi kupé na mohutnosti.

Nabídka motorů zahrnuje agregáty 2.0 TSI o výkonu 137 kW a 162 kW. Kodiaq GT bude standardně vybaven pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. O bezpečnost na se starají četné asistenční systémy, jako Blind Spot Detect, Front Assist, či Adaptivní tempomat (ACC) s funkcí stop-go.

Čína se tak po uvedení modelu Kodiaq GT na trh stane jediným trhem na světě, kde bude značka Škoda nabízet souběžně čtveřici modelů SUV. Vedle Kodiaqu a Kodiaqu GT jde ještě o modely Karoq a znovu jen pro Čínu určený model Kamiq. Evropský trh se pak zanedlouho dočká ještě dalšího nového malého SUV. Přesto je tu otázka, zda-li není i zde prostor pro moderní karoserii SUV-kupé, jakou Kodiaq GT v současnosti nabídne. Úspěch BMW X6 je všem dobře znám…

ČTĚTE TAKÉ:

Ani Spaceback, ani Felicia, nástupce Rapidu ponese jméno Scala
Příští Octavia RS by mohla být hybridní, Škoda plánuje i čistě elektrické RS
SEAT Tarraco: Dvojče Kodiaqu odhaleno