První informace o modelu Škoda Scala: prostor jak v Octavii, pohon na benzin, naftu a CNG

Škoda publikovala první podrobnější informace o nástupci Rapidu, modelu Scala. Prvním vůz značky postavený na platformě MQB A0 slibuje nadprůměrných 467 litrů zavazadlového prostoru a motory na benzin, naftu a CNG.

 

Novinka vstoupí na trh v první polovině roku 2019. Jako první model značky by měl ukázat nový vývojový stupeň designového jazyka, který bude aplikován i v budoucích vozech české automobilky. Jako první sériově vyráběný vůz Škoda v Evropě má Scala na pátých dveřích namísto loga nápis ŠKODA.
Délka nového kompaktního modelu činí 4 362 mm, šířka 1 793 mm a výška 1 471 mm. 2 649 mm dlouhý rozvor náprav je jedním z parametrů přispívajících k velmi dobrým jízdním vlastnostem. Velkorysými rozměry interiéru se Scala v některých parametrech blíží modelu Octavia. Prostor před koleny cestujících na zadních sedadlech činí 73 mm (stejná hodnota 73 mm platí i u Octavie), šířka ve výšce loktů na zadních sedadlech činí 1 425 mm (1 449 mm u Octavie) a prostor pro hlavu cestujících na zadních sedadlech činí 982 mm (980 mm u Octavie). Jak je pro vozy Škoda typické, disponuje Scalajedním z největších zavazadlových prostorů ve své třídě – základní objem činí 467 l. Sklopením opěradel zadních sedadel lze objem zavazadlového prostoru rozšířit až na 1 410 l.
Vůz také charakterizují moderní, na přání dostupné full LED přední světlomety a full LED zadní skupinové svítilny. Nový kompaktní vůz má jako první model značky ŠKODA dynamická zadní směrová světla. Pod zadním nárazníkem se skrývá také prvek Simply Clever, dostupný na přání: mechanicky sklopné, elektricky odjistitelné tažné zařízení, které se vyklopí po stisknutí tlačítka v zavazadlovém prostoru. Kromě toho nabízí Scala také schránku na deštník ve dveřích řidiče (včetně deštníku) nebo škrabku na led ve víčku palivové nádrže, ale i elektricky ovládané páté dveře s funkcí Tip-To-Close, které jsou dostupné na přání.