ECO Rally Šumava Energy – Finále je tu!

1

Třetí a poslední zastávkou Mistrovství ČR v ECO Rallye bude podnik 1. ECO Rally Šumava Energy. Zúčastnit se může prakticky každý včetně vás či vaší firmy. Stačí vám k tomu jakékoliv auto s alternativním pohonem. Pokud máte k dispozici hybrid, elektroauto, nebo jen vůz se CNG či LPG, neváhejte ani minutu. Jde o zábavu, soutěžení a kupodivu nemusíte jet ani na spotřebu…

A co je na takovém soutěžení užitečné a zábavné? Jednak, že se ho může zúčastnit úplně každý, protože soutěž je vypsaná pro všechny automobily homologované pro běžný silniční provoz. Tedy samozřejmě s dodatkem, že jde o vůz využívající nějaký alternativní pohon. Reglement soutěže eviduje několik kategorií od čistých elektromobilů, přes vozy s vodíkovým pohonem, hybridy, plug-in hybridy, až po vozy s pohonem na zemní plyn, LPG, či ethanol (E85).

Ekologický štítek
Letos poprvé se jede pod hlavičkou Autoklubu ČR kompletní seriál Mistrovství ČR v ekorally, což dává celé události punc opravdového soutěžení, nota bene s možností zviditelnění třeba zrovna vaší firmy a jejího ekologického smýšlení. Po českokrumlovském podniku Czech New Energies a mladoboleslavské ECO energy Rally Bohemia se blíží termín posledního letošního podniku seriálu, který se bude konat na Klatovsku pod názvem 1. ECO Rally Šumava Energy v termínu od 9.-10. listopadu. Trasa této nové soutěže povede přes legendární rychlostní zkoušky Rallye Šumava a Rallye Vltava a pokud jste u tohoto seriálu nebyli od prvního závodu, vůbec nevadí. Užít si lze i každý jednotlivý podnik zvlášť. Üpozornit je potřeba na fakt, že v rámci těchto soutěží nejde o klasické závodění na čas, ale o tzv. jízdu pravidelnosti. Soutěžení v této disciplíně spočívá v tom, že posádky musí na daném úseku dosáhnout co nejpřesnějšího rychlostního průměru oproti předem stanovenému pro tento úsek. Jde tedy v první řadě o plynulost a přesnost jízdy. Úplně snadné to ale není.

Vidina úspěchu
Po účasti na prvních dvou podnicích se na závod znovu chystáme i my a stejně jako v prvních dvou případech, i tentokrát vsadíme na osvědčenou techniku v podobě SEATu Ibiza TGI, který v naší redakci strávil dva měsíce v rámci dlouhodobého testu. Po dvou podnicích seriálu držíme průběžné druhé místo z celkem 23 doposavad bodujících posádek, a to s jasnou vidinou na celkové vítězství. Už nyní víme, že se nám konkurence do posledního podniku rozroste o dva automobily značky KIA, a to čistě elektrický model Soul EV a plug-in hybridní verzi modelu Niro. Uvidíme, jak se nám bude uprostřed listopadu v překrásném šumavském prostředí dařit. Dorazte také! Více informací o soutěži je k dispozici na webu www.pamk.cz.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/2018/Rijen/Rally{/gallery}

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

S Octavií G-TEC jsme absolvovali Rallye New Energies Český Krumlov
SEAT slaví úspěchy v New Energies Rallye Český Krumlov 2015
Posádka Flotily vystoupala v New Energies Rally Český Krumlov 2014 na bednu!