Seat chystá radikální změnu designu. První bude Leon

Seat_20V20

Španělský Seat plánuje od března příštího roku zahájit designovou revoluci, aby se vzhledově víc odlišil od ostatních koncernových značek. Tvrdí to britský magazín Autocar.

 

Nový designový jazyk, který vznikl pod vedením šéfdesignéra Alejandra Mesonero-Romanose, by se měl poprvé oficiálně ukázat příští rok v březnu na nové generaci modelu Seat Leon. Mesonero-Romanos řekl Autocaru, že design španělské značky v budoucnu trochu ustoupí od ostrých linií. „Ostré linie používáme už od uvedení stávajícího Leonu v roce 2012,“ řekl. „Musíme se trochu víc odlišit od ostatních partnerských značek koncernu VW.“ Šéfdesignér nejasně naznačil, že budoucí tvary vozů Seat by měly být víc „smyslné a plné“.
Prozradil i něco o budoucím prvním elektromobilu značky, který bude postaven na nové platformě MEB. Ta poskytne konstruktérům šanci na kreativnější práci s interiérem, protože oproti konvenčním vozům může mít elektromobil delší rozvor a menší převisy karoserie. Mesonero-Romanos ale tvrdí, že z hlediska vnějšího designu by elektromobil měl zapadat do rodiny ostatních Seatů, neměl by se od nich designově zcela osamostatnit.