OFICIÁLNÍ FOTOGRAFIE nové generace Mazdy 3

1

Přinášíme první fotografie nové generace Mazdy 3. Potvrzeno je oficiálně i nasazení nového motoru Skyactiv-X kombinujícího výhody zážehových a vznětových agregátů. Novinka se na evropském trhu objeví na jaře příštího roku.

Mazda odhalila první oficiální fotografie nové generace Mazdy 3. Jak jsme psali již v dřívějším příspěvku, vzhled novinky postavené na nové platformě bude vycházet z konceptu Kai představeného minulý rok na autosalonu v Tokiu a bude dále rozvíjet designérský jazyk Kodo. Ten dbá na čistotu vzhledu bez jakýchkoliv rušivých elementů a sází na plynule navazující plochy a linie. Ostatně je to zřejmé i z prvních obrázků, které automobilka aktuálně zveřejnila. Hatchback bude na délku měřit 4459 mm, na šířku má 1797 mm a do výšky sahá na 1440 mm. Varianta sedan, která nadále zůstává v nabídce, je o 5 mm vyšší a na délku měří 4662 mm.
Automobilka potvrdila uvedení nového motoru Skyactiv-X, tedy benzinového čtyřválce o objemu dvou litrů, který bude využívat kompresního spalování. Tedy technologii využívající u benzinového motoru principu dieselového agregátu. K zapalování benzinu má docházet pomocí vysokého tlaku, nikoliv v první řadě svíčkou. Na podrobnější charakteristiku si ale budeme muset počkat do premiéry vozu, automobilka je prozatím k uvedení dalších technických detailů poměrně skoupá. Podle dosavadních informací by měl agregát vykazovat výkon 140 kW a vyloučeno není současně ani nasazení mild-hybridní technologie.
Vyjma motoru nové generace ale bude nová Mazda 3 sázet i na klasické benzinové a dieselové pohonné jednotky. Benzinové motory zastoupí stávající jednotky Skyactiv-G o objemu 1,5 a 2,0 l, vznětová varianta využije osmnáctistovky Skyactiv-D. V Evropě se nová Mazda 3 na trhu objeví na jaře roku 2019.

FOTOGALERIE:

{gallery}stories/automobil_ve_firme/2018/Listopad/Mazda3{/gallery}

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Nová Mazda 3 představí „benzinový diesel“

Mazda vrátí na trh rotační motor. Prodlouží dojezd elektromobilům