Kosmiq, Anuq nebo Laura? Škoda ukázala první fotku nového malého SUV

Představí se na březnovém autosalonu v Ženevě, ale Škoda ukázala jeho první fotografii už nyní. Do výroby půjde třetí SUV s okřídleným šípem ve znaku, bude menší než Karoq.

 

Škoda samotná ho nenazývá SUV, ale crossover. Půjde tedy o derivát modelu Fabia či Scala, i když to je v dnešní době ne zcela přesné označení. Vůz totiž bude stát na platformě MQB, na níž je postaveno mnoho modelů celého koncernu Volkswagen. S jednotícími prvky designu tak není jednoznačné říct, na kolik půjde v případě novinky o zcela samostatný model a na kolik o trochu jinou karosářskou variantu některého stávajícího.
Z prvního publikovaného záběru lze vytušit vzhled přídě, viditelné jsou také výrazné nové LED-světlomety s nahoře umístěnými světly pro denní svícení a integrovanými dynamickými směrovými světly. Na první pohled tak má dost blízko k nedávno představené novince jménem Scala.
Zatím není zveřejněno, jak se nový crossover bude jmenovat. Obě dosavadní SUV mají na začátku písmeno K a na konci Q. Stejně jako třetí vůz této kategorie určený pro Čínu – Kamiq. Škoda má zaregistrováno víc potenciálních jmen. Nejvíc by nastavenému trendu odpovídalo slovo Kosmiq. Zaregistrovaná má ale i jména Eniaq, Sunroq, Arviaq, Eliaq nebo Anuq. Na konci roku zveřejnila i přihlášku pro jméno Laura.