Nová Corsa slibuje nejlepší světlomety ve své třídě

Opel letos uvede na trh už šestou generaci modelové řady Corsa. Nová generace přinese do segmentu malých automobilů revoluční osvětlovací techniku: Mnohokrát oceněné světlomety IntelliLux LED Matrix.

 

Až do uvedení v Opelu Astra se LED Matrix světlomety sporadicky objevovaly jen v drahých prémiových vozech. Opel tuto hi-tech technologii uvedl díky Astře do kompaktního segmentu. Následovala Insignia a nyní se LED Matrix světlomety díky Corse poprvé dostávají i do populárního B-segmentu malých automobilů, který je nejsilnějším automobilovým segmentem evropského trhu. To znovu dokládá, jak Opel systematicky demokratizuje nejvyspělejší technologie a předkládá je nejširšímu spektru zákazníků.
Inteligentní adaptivní světlomety LED Matrix neoslňují a samočinně se přizpůsobují provozu i situaci v okolí vozovky. Matricový systém LED diod prostě vypnutím konkrétních LED segmentů „vytmaví“ osvětlený prostor protijedoucích nebo souběžně jedoucích automobilů, takže se eliminuje oslnění ostatních řidičů. Řidič Opelu má přitom stále perfektně osvětlenou cestu. Už zanedlouho se tento špičkový systém objeví i v Corsách nové generace.