Citroënist Concept: mobilní místo pro život i práci

Citroën představuje na ženevském autosalonu SpaceTourer The Citroënist Concept, moderní osobitou dodávku inspirovanou touhou po svobodě a sdílení, která představuje mobilní místo pro život i práci, umožňující intenzivně cestovat a přitom zůstat připojený.

 

Jméno vozu „The Citroënist“ odkazuje na komunitu fanoušků značky. Citroën je značka, na kterou se sběratelé po celém světě zaměřují nejčastěji. Jméno se k této moderní dodávce, jež umožňuje vydat se na cesty v dokonalém komfortu jedinečného vozu, skvěle hodí.
SpaceTourer The Citroënist Concept, který je zvenku kompaktní (délka: 495 m, šířka: 192 cm, výška: 199 cm), se velmi dobře ovládá a vejde se všude. Snadno dokáže přejít od běžného pracovního života k trávení volného času. Pro ještě větší svobodu má dvoje boční posuvné dveře s elektrickým hands-free otevíráním a otevírací okno zadního víka. Vůz disponuje pohonem všech kol od firmy Automobiles Dangel. Motor BlueHDi 150 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou BVM6 současně poskytuje v každém okamžiku sílu a všestrannost.
Na základě přestavby, kterou provedla firma Pössl, což je největší evropský výrobce dodávek přestavěných na obytné automobily, se SpaceTourer mění ve skutečně obytné vozidlo, do něhož se vejdou až 4 osoby toužící po dobrodružství. Kromě 2 předních sedadel jsou vzadu další dvě – ve 2. a 3. řadě na pravé straně vozidla.
Díky přestavbě Campster by Pössl nabízí vůz výklopnou střechu. Pod ní je ukryto lůžko pod konstrukcí z prolamovaného plátna s šedou látkou a velkou moskytiérou. V „noční“ konfiguraci zde mohou přímo nad kabinou vozu spát 2 osoby. Pro větší komfort v „denní konfiguraci“ lze díky výklopné střeše získat prostor pod střechou, kde je možné vzpřímeně stát.
Pro práci je SpaceTourer The Citroënist Concept vybaven přizpůsobitelným nábytkem pro multimediální účely včetně rovné pracovní plochy a zasouvatelné televizní obrazovky. Posádka má navíc k dispozici zařízení zajišťující konektivitu, jako je systém Click&Share, který slouží ke sdílení obsahu. Díky tomuto systému mohou cestující nahlížet do map, připravovat trasy nebo si prohlížet v naprostém pohodlí svá videa a fotografie. Díky předním otočným sedadlům může vzniknout útulný prostor kolem stolu a obrazovky jako ve skutečném obývacím pokoji.