SsangYong Korando: Další konkurent Škody Karoq představen

Nová generace modelu SsangYong Korando byla poprvé oficiálně odhalena na autosalonu v Ženevě. Korando by mělo být dostupné již od poloviny tohoto roku, na český trh zamíří na podzim.

 

Model bude konkurovat takovým vozům jako třeba Škoda Karoq, Honda CR-V či Kia Sportage. Korando na délku měří 4450 mm, je 1870 mm široké, 1629 mm vysoké a rozvor náprav činí 2675 mm.

Čtěte také: Pozáruční oprava vás může stát totéž, co slušně vybavené kompaktní SUV

Korando je pro SsangYong, který se nyní vrací i na český trh, klíčovým evopským modelem. Čtvrtá generace kompaktního SUV, která je disgnově zmenšenou vlajkovou lodí Rexton, sází především na vnitřní prostor. Kufr o objemu 551 litrů je v segmentu kompaktních SUV nadprůměrný. Předchozí generace disponovalo 485 litry. Po sklopení zadních sedadel lze kufr v nové generaci zvětšit až na 1248 litrů.

Čtěte také: SROVNÁVACÍ TEST: Nissan Qashqai, Opel Grandland X, Škoda Karoq – Módní trojka

Motory splňují normu Euro 6d-TEMP, i když jejich nabídka není příliš široká. Začíná se s benzinovým  přeplňovaným čtyřválcem 1.5 GDI o výkonu 120 kW a točivém momentu 280 Nm, a turbodieselem 1.6 o výkonu 100 kW. Oba budou spárovány s šestistupňovým manuálem nebo automatem, volitelný bude i pohon všech kol.