BMW jásá, německý autosalon se z Frankfurtu stěhuje do Mnichova

Kvůli koronaviru byl sice na poslední chvíli zrušen letošní autosalon v Ženevě, neznamená to ale, že se další podobné akce neplánují. Největší německý autosalon se po dlouhých 70 letech stěhuje z Frankfurtu do Mnichova.

 

Konec frankfurtského autosalonu nemá s aktuální panikou kolem koronaviru nic společného. Vypršela totiž smlouva mezi městem a německou Asociací automobilového průmyslu „Verband der Automobilindustrie“ (VDA). Bylo vypsáno výběrové řízení, do kterého se přihlásilo sedm měst – Berlín, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Kolín nad Rýnem, Mnichov a Stuttgart. Do finálového kola jednání postoupil Berlín, Hamburk a Mnichov. Vítězem se stala posledně jmenovaná aglomerace, která poprvé otevře brány nové expozice v příštím roce.

Čtěte také: Hybridní Octavia RS nabídne 245 koní jako v minulé generaci, ve zrychlení je ale pomalejší

VDA okomentovala svoji volbu následovně: „Podoba autosalonu se bude vyvíjet směrem od čistě automobilové výstavy spíše na platformu mobility. Kromě fascinace auty by mělo nové hostitelské město mít předpoklady pro budoucí inteligentní dopravní koncepty a inovativní druhy dopravy – udržitelné a přizpůsobené potřebám lidí. Mnichov pro to má ty nejlepší předpoklady.“
Zprávu ihned přivítalo BMW, které na svém Twitteru napsalo: „Fantastická volba! #IAA 2021 se bude konat v Mnichově a jsme nadšeni, že můžeme všechny přivítat v našem domovském městě.“

Čtěte také: Projekt elektrických dodávek Deutsche Post končí s velkou ztrátou

Změna místa konání probíhá v době, kdy autosalony obecně procházejí nejistým obdobím a čelí poklesu zájmu vystavovatelů i návštěvníků. Letošní podzimní autosalon v Paříži slibuje dramaticky novou koncepci. Autosalon v Detroitu se letos přesunul z ledna na červen ve snaze přilákat více zájemců.

Martin Šidlák