Volkswagen ID.4 odhalen v čínských dokumentech

Volkswagen ID.č

Volkswagen vsadil všechno na elektromobily. Jeho první model z nové řady elektromobil ID.3 se potýkal se softwarovými problémy, podoba druhé unikla ze schvalovací dokumentace. SUV Volkswagen ID.4 byl odhalen v dokumentech určených pro čínskou vládu.

Očekávaný elektrický crossover se ma začít prodávat až koncem letošního roku, ale jeho finální podoba už unikla na internet z dokumentů určených čínskému ministerstvu průmyslu a informačních technologií. Obrázky jsou součástí dokumentů, které musí každá firma v Číně předložit, pokud chce, aby její výrobek byl schválen pro čínský trh.

Čtete také

SEAT dosáhl druhých nejvyšších příjmů z prodeje ve své historii

Společnost SEAT S.A. dnes představila své hospodářské výsledky za rok 2022 a oznámila další kroky v realizaci své strategie. Příjmy z prodeje společnosti…

Obrázky ukazují, jak bude produkční crossover vypadat, ale přiložená dokumentace ukázala i některé technické údaje. Vůz bude dlouhý 4592 mm, široký 1852 mm, vysoký 1629 mm, s rozvorem kol 2765 mm. Čínský model bude zpočátku vybaven pohonnou jednotku o výkonu 201 koní. Zpočátku bude k dispozici s pohonem zadních kol, během příštího roku se počítá i s verzí s pohonem všech kol.

ID.4 měl být původně odhalen na autosalonu v New Yorku, který byl ale zrušen kvůli koronaviru. Vyrábět se má v továrných v Německu, Číně a právě USA, kde VW plánuje právě pomocí tohoto modelu zahájit elektroofenzivu, protože s prodejem menšího ID.3 se zde nepočítá.

Martin Šidlák