Víme, jak vypadá Škoda Enyaq iV. Fotografie unikly předčasně

Škoda Enyaq, elektromobil, auto

Nové elektrické SUV Škoda Enyaq se ve světové premiéře představí večer 1. září. Španělskému webu Motor16.com se ale podařilo zveřejnit fotografie novinky už několik hodin předem.

Škoda Enyaq iV je první elektromobil značky ŠKODA postavený na koncernové platformě MEB určené výhradně elektrickým vozům. První elektrické SUV z Mladé Boleslavi slibuje dojezd na jedno nabití až 500 kilometrů a láká na nové pojetí designového jazyka značky ŠKODA a také prostorný a velkoryse pojatý interiér.

Škoda Kodiaq
Čtete také

Nová Škoda Kodiaq má rekordní kufr a spoustu motorů

Škoda Auto odhalila další informace o faceliftu jedné ze svých vlajkových lodí. Nová Škoda Kodiaq dostane motory s výkony od 110 do…

Premiéra a slavnostní odhalení se koná 1. září večer v Praze. Fotky ale o pár hodin dřív Motor16.com. Podobné „úniky“ jsou velmi často řízené samotnými automobilkami, v tomto případě se ale zdá, že šlo o omyl, protože stránka s fotografiemi fungovala jen chvíli, poté byla z webu stažena.

Škoda Enyaq má sympatické dynamické a ostře řezané rysy, jako SUV jde o povedený design. Samotné auto se plánuje nejspíš ve dvou karosářských variantách, kromě klasického SUV i jako SUV-coupé se splývavou zádí ve stylu BMW X6. Podobný model v podobě Kodiaqu GT už Škoda nabízí v Číně.

Martin Šidlák