Renault Arkana má českou cenu: SUV coupé začíná na 620 000 Kč

auto, oranžové, renault

Netradičně až z Jižní Koreji se bude do Evropy dovážet trochu překvapivý model Renault Arkana. SUV coupé s velkou světlou výškou už má český ceník a dealeři začali přijímat objednávky. Levná záležitost to ale nebude – základní ceny se pohybují od 620 000 do 778 000 Kč.

Stejnojmenný model se dosud vyráběl v Rusku pro východní trhy a technicky byl spřízněný s Dacií Duster. Pro Evropu se ale Renault Arkana vyrábí v továrně v Busanu (Jižní Korea) spolu s modelem XM3 od Renault Samsung Motors. Staví na modulární platformě CMF-B Alliance, na jejímž základě byly vyvinuty poslední generace modelů Renault Clio a Captur.

Čtete také

Ojetin na českém trhu ubývá, ale cena se drží. Odhadnete průměr?

Jen v Česku v červnu meziměsíčně ubylo 18 000 ojetých aut v nabídce. Podobná situace je napříč všemi středoevropskými trhy. Střední hodnota ceny je…

Světlou výškou (200 mm), vysoko posazenými atletickými boky karoserie a bujnými tvary blatníků je součástí světa SUV. Tento dojem zesilují i přední a zadní stylové prvky a ochrana blatníků kolem kol. Ubíhající linie střechy a oken, která vytváří dynamickou a protáhlou křivku až ke dveřím zavazadlového prostoru, zesiluje dynamičnost vzhledu, jímž se začleňuje do světa SUV kupé.  

Nový Renault Arkana vyjíždí na velkých kolech o průměru 690 mm, dosahuje délky 4 568 mm při výšce 1 571 mm a rozvoru 2 720 mm.

V ceníku jsou zatím jen dvě motorizace – benzinová TCe 140 EDC s mikrohybridní technologií a E-TECH Hybrid 145. V základní ceně je mezi nimi jen minimální rozdíl – 620 vs. 640 000 Kč.

Zdroj: Renault